روش صحیح تنفس

توجه داشته باشید که هنگام تمرینات ورزش، تنفس خود را به صورت ریتمیک و از روی نظم کنترل کنید. همچنین دقت کنید که تا حد امکان آرامش را حفظ کنید و از تند نفس کشیدن جلوگیری کنید.

سعی نکنید تا با دهان نفس بکشید. البته برای خارج کردن سریعتر هوا می توانید از همان دهان استفاده کنید اما برای کشیدن آن اصلا از دهان استفاده نکنید. بکارگیری دهان برای عمل دم باعث می شود تا هوا به حجم نا مشخص وارد بدن گردد بدون اینکه فیلتر شود. بینی با فیلترهایی که در قسمت ورودی خود دارد. هوای دم را پاک سازی می کند. همچنین بینی با حجم کمتری که دارد باعث می شود تا حجم هوای دم کنترل شده و به مقدار مورد نیاز باشد.

تنفس از دهان باعث خشکی دهان و گلو می شود که این موضوع به خشک شدن آب بدن و کسری انرژی کمک می کند. روش توصیه شده این است که دم را از راه بینی و بازدم را از راه دهان انجام گیرد. در این روش است که هنگام کشیدن هوا، دهان باید کاملاً بسته باشد. البته روش دم و بازدم از راه بینی بیشتر توصیه می شود در این حالت دهان در هر دو حالت(دم و بازدم) کاملاً بسته است.

اما چگونگی تنفس نیز امری بسیار مهم است. برای کشیدن تنفس، نگه داشتن نفس در بدن و بیرون دادن آن مدت زمانی نسبی لازم است تا حرکت ریتمیک حفظ گردد، که این موضوع در هنگام انجام تمرینات، امر مهمی است. همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، آرامش در تنفس باید حفظ گردد. بعد از انجام تمرینات و یا هنگام استراحت بین هر تمرین، سعی کنید تا به صورت عمیق در روش زیر چند مرتبه تنفس کنید:

اگر برای مثال یک ثانیه را صرف کشیدن نفس عمیق می کنید، چهار برابر آنرا می بایست برای نگه داشتن نفس در بدن صبر کنید. سپس در زمان دو برابر آن(دوثانیه) باید نفس را بیرون دهید، این مدت زمانها بستگی به نوع نفس کشیدن شما دارد. اما نسبتها می بایست رعایت شوند یعنی اگر دم دوثانیه به طول می انجامد، نگه داشتن آن باید حدود 8 ثانیه طول بکشد و بازدم نیز4 ثانیه.

این نوع روش تنفس چه برای کسانی که ورزش می کنند و چه کسانی که نمی کنند، در روز سه مرتبه ده بار توصیه می شود. یعنی دهبار صبح، ده بار عصر و ده بار قبل از خواب.

تغذیه نیز نباید فراموش شود اشخاص ورزشکار می دانند که هنگام ورزش نباید معده یا روده شان پر باشد چرا که این موضوع به غیر از مشکلاتی که به سلامت انسان وارد می کند، باعث وارد آمدن فشار به ریه هم می شود.